19 december, 2011

Sovražni govor drugačne vrste

Te dni pogosto slišimo besedi “Sovražni govor”. Vendar, če nekdo neti odpor proti enemu najmočnejših orožij, ki ga ima zdravstvo v zaščiti pred infekcijskimi boleznimi, namreč pred vakcinacijo, je tudi to zame sovražni govor. Govorjenje, ki sesuva zaupanje v medicinsko znanost, v medicinsko doktrino, v organizacijo zdravstvenega sistema in v požrtvovalno zdravstveno osebje, ki ga vzpostavlja. Teoretiki zarot, ki pisarite pamflete, kot je tale na blogu Vocja cesnja, zbudite se iz svojih blodenj in orazumite se vendar!!!   

15 komentarjev:

  1. Anonimni07:25

    Zdravnikom glede cepljenja bi še lahko verjel, če bi dali garancijo na svoje delo. Ko kupim kakršnikoli tehnični izdelek imam garancijo. Pri medicini tega ni. Torej medicina ni eksaktna znanost. In ker je medicina dolga leta lagala o skodljivosti azbesta, ji ne verjamem. Vse je v službi denarja ali oblasti. Pa čeprav naj bi bil to bil sovražni govor.

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimni07:53

    Za vsako cepivo se najde bolezen... kajne avtor?

    OdgovoriIzbriši
  3. @ Anonimni I: Nekaj o garanciji... Pa dajmo na primeru tehničnega izdelka ali obrtnikove usluge: spomnili se boste, da je v vsaki garanciji posebej poudarjeno, da velja garancija samo ob ustrezni rabi izdelka. In tako lahko razmišljamo tudi ob "garanciji za zdravljenje". Če bi svoje telo "ustrezno uporabljali", bi bilo veliko manj posredovanja zdravnikov. Tako pa nam večinoma zdravniki morajo pomagati prav zaradi naše zlorabe bioloških osnov svojega bitja in žitja. Med drugim je tak tudi primer cepljenja, ko nam zdravniki ponujajo pomoč pri angažiranju nam lastne telesne obrambe pa z zavračanjem te pomoči delamo škodo sebi in okolici. Da, tudi okolici, ne pozabimo namreč, da ko zbolimo za nalezljivo boleznijo, ogrožamo s svojim stanjem tudi zdravje drugih, največkrat prav najbližjih. In ne pozabimo še na nekaj, naš organizem je neizmerno bolj komplicirana "naprava" kot je katerikoli tehnični izdelek. Ta je že v osnovi načrtovan in izdelan tako, da ima čim manj vgrajenih tehničnih napak, medtem ko ima, nasprotno, naše telo vgrajeno možnost stalnega nastajanja tehničnih napak, tem pravimo mutacije in na njih temelji tudi evolucija. Torej nikar ne poenostavljajmo in lahkotno primerjajmo dela obrtnika in zdravnika, ker ima slednji neprimerljivo težjo nalogo, ne nazadnje, ker se mu tudi mi, "tehnični izdelki", raje upiramo kot sodelujemo pri njegovem delu "popravljanja zdravja".

    @ Anonimni II: Žal za vsako neumnost ne najdemo zdravila... kajne anonimni dopisovalec?

    OdgovoriIzbriši
  4. Anonimni09:52

    Potem je samo en problem. Vse umetne snovi, ki jih nenaravno vnašamo skozi cepljenje (preko igle) so v bistvu strupi. Boljše je na naraven način izboljšati imunski sistem kot pa umetno sprožiti odziv organizma na tujke. Pa o vseh strupenih dodatkih da ne govorimo.

    OdgovoriIzbriši
  5. @ Anonimni: No, nikar ne uporabljajte tako lahkotno besede "strup"! In dalje: kdo upa prevzeti tveganje, da se bo poslej človeštvo varovalo pred okužbami zgolj "z izboljšanjem imunskega sistema po naravni poti"; ali želite, da se človeštvo znova sooči z epidemičnimi morijami iz preteklih stoletij, ki jih je učinkovito ustavila Jennerjeva vakcinacija. Dajte, vzemite v roke kakšen zgodovinski učbenik!

    OdgovoriIzbriši
  6. Anonimni11:19

    Masovne epidemije so še vedno bolj neznanega vzroka. Predvideva se, ve pa točno ne. Vse epidemije so ponehale predno se je začelo masovno cepljenje.
    In ne gre pozabiti na osnovno higieno zdravnikov, ki jo uporabljajo šele kakih 150 let. Pred tem ali ni bila poznana ali pa je niso uporabljali (tu je potrebno izvzeti rimskega zdravnika Galen-a in njegove sodobnike). Čisto običajno je bilo, da je zdravnik najprej pregledal mrliča ali naredil obdukcijo potem pa brez umivanja rok še pregledovati bolnike.
    Pa še ena neumnost pri ceplenju. To je precepljenost. Če se jaz ne cepim, kako lahko pripomorem da se drugi ne okuži.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ker ne vem ali je to isti anonimni ali bi jim moral odgovarjati po indeksih, bom poskusil odgovoriti kar vsem naenkrat.
    Kolikor vem tudi zdravilci zunaj okvirov "uradne" medicine ne dajejo garancij. To je torej enako na obeh straneh enačbe in lahko krajšamo in argumenta ne omenjamo več.
    Drug argument je, da je "uradna" medicina v službi denarja. To je do neke mere res in tu tudi sam vidim probleme. Cvetoča alternativna medicina postaja milijardni posel in je tudi v službi denarja. Zopet isti člen na obeh straneh. Črtajmo in ne omenjajmo več.
    Kar se pa tiče naravnega izboljševanja je pa, kot razumem, cepljenje ravno to: imunski sistem se izboljša, ker mora trenirati proti patogenom, ki so jim odstranili "naravno" sposobnost, da nas ubijejo ali pohabijo. Obrambni mehanizem vadi obrambo proti slepim nabojem, da je pripravljen, ko pride pravi virus. Kot če bi za vojake trdili, naj se prekalijo kar direktno v vojni, namesto da najprej trenirajo. Če ne cepivo, nas bo "cepila" pa narava, ampak s pravimi naboji. Osebno sem rajši ne-mrtev, kot pa "naraven".

    OdgovoriIzbriši
  8. Anonimni13:23

    Sem @1
    Naravno izboljševanje je pustiti organizmu, da se zdravi samo. Če ne ne bi imel na vsaki škatli zdravil cel kup stranskih učinkov.
    Naravna prehrana, brez kemičnih dodatkov, umetne soli in vsega ostalega v moderni hrani je najboljše. Po možnosti BIO. Čim manj predelano.
    Moderna medicina je pa žal samo za denar. Kaj kmalu bi se vsaj nekaj popravila, če bi ZZZS plačal pregled ali pri naravnih medicincih ali pri uradni medicini (razkol med obema je poslerdica 1 in 2 svetovne vojne-kot primer: Kitajska (stara vsaj 5000 let) ne bi preživela brez naravne medicine-pa še ena njihova zgodovinska posebnost: Do pred kratkim (raznimi revolucijami) je bil sistem tak. Zdravnika si plačeval samo zdrav. Ko si zbolel, je tako tudi zdravnik imel interes, da te je pozdravil-danes tega interesa ni).
    Glede cepljenja pa še tole: po kmečko-če čisto površino na malo umažem z umazanijo, zato da se 'navadi' na umazanijo ne bo nikoli več popolnoma čista. Torej zakaj bi jo sploh umazal. Ali ni bolje, da se jo obdrži čisto.
    In preveč je raznih afer (seveda v Sloveniji nihče o tem ne poroča) od goljufanja pri raziskavah do raznih strupenih zdravil (VIOXX) in cepiv (Gardasil), da bi slepo zaupal zdravnikom. In kot sem že prej napisal. Desetletja so lagali in goljufali glede škodljivosti azbesta. Sedaj pa so obrnili ploščo. Taki zdravniki so hinavci. In lopovi. In jim ne verjamem.

    OdgovoriIzbriši
  9. Anonimni14:55

    kO TI SAM ZDRAVNIK ODSVETUJE VAKCINACIJO POL NE VEM A JE KAJ NAROBE Z ZDRAVNIKOM ALI PA INJEKCIJO PA MI VI G.FRANC VIKTOR NEKREP TO RAZLOŽITE ČE MORETE!

    OdgovoriIzbriši
  10. @ Anonimni 11:19: O “masovnih epidemijah” vendarle veliko vemo; med drugim lahko pogledate >tukaj. Večinoma so epidemije v zgodovini ponehale po naravni poti, seveda ob številnih žrtvah in hudem trpljenju.
    Medicini je postopoma, kot katerakoli empirična znanost, dograjevala svojo doktrino, tudi spoznanja o osnovni higieni, ali drugače, o načelih antisepse in asepse, ki so se dodajala z razvojem.
    Problem precepljenosti je nekoliko kompleksnejša zgodba, seveda pa ni nikakršna neumnost. Poenostavljeno naj velja, da se v populaciji, ki je precepljena in s tem zaščitena s specifično imunsko zaščito, kužni dejavnik enostavno ne more širiti.

    OdgovoriIzbriši
  11. @Anonimni 13:23 Na komentarje s pavšalnimi, že dovoljkrat zavrnjenimi očitki, ki so usmerjeni proti medicini in farmacevtiki, predvsem pa na žaljivo označevanje zdravniškega poklica, se ne bom odzival. Sicer pa so najboljši zagovorniki svojega poslanstva zdravniki sami s požrtvovalnim vsakodnevnim (in vsakonočnim) delovanjem. Prikazan način komunikacije pa seveda izbirajo “junaki”, ki se skrivajo za anonimnostjo.

    OdgovoriIzbriši
  12. @Anonimni 14:55: Kakšen je bil konkreten vzgib zdravnika XY, da je odsvetoval cepljenje, seveda ne vem, predpostavljam, da se je znašel pred sicer redko situacijo, ko je vakcinacijo, zaradi zdravstvenih indikacij, treba odsvetovati.

    OdgovoriIzbriši
  13. Jojojojojoj, anonimneži... Bom raje tiho, ker ne premorem toliko potrpežljivosti do pavšalnih posploševanj brez kakršnekoli osnove kot Matej in Franc.

    Samo tole: http://vimeo.com/11641696 in http://www.youtube.com/watch?v=3akJVesMdvs

    Samo zato, ker se anonimneži ne spomnite, da ljudje zaradi bolezni, ki jih danes praktično ni več, lahko umirajo, to ne pomeni, da se to spet ne more zgoditi. No, video zgoraj pove še najbolj tumbastemu, zakaj je čredna imunost / precepljenost tako zelo pomembna.

    OdgovoriIzbriši
  14. @Anonimni 14:55 Ravno zaradi primerov, ko cepljenje določeni osebi odsvetujejo zaradi drugih medicinskih razlogov (alergija, ...), je tako pomembno, da smo cepljeni vsi ostali. Jaz osebno nočem biti tisti, ki je prenesel bolezen na šibkejšega. Tjaša je nad tem mojim komentarjem objavila povezave do filmčkov, ki dobro demonstrirajo pojav čredne imunosti.

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala, @Tjasa in @Matej, za koristna dopolnila!

    OdgovoriIzbriši